fbpx

De foto’s voor de allereerste strips maakten we buiten bij mij in de tuin. Het was zomer en lang licht, wat perfect was om mooie foto’s te maken. Nadeel was dat de belichting niet constant was en daardoor bij iedere foto moest worden aangepast. Wij, de karakters Hendrik en Lief, moeten “uitgesneden” worden. Ik weet nu uit ervaring dat een egale achtergrond dan een stuk gemakkelijker werkt dan de achtergevel van mijn huis als achtergrond.

Feikje zet hoedje op en is dan ineens Lief.

De studio in orde brengen.

Later werden de foto’s voor onze strips en deze verhalen gemaakt bij mij in de garage.  De auto van mijn vrouw moet dan tijdelijk naar buiten, maar daar heeft ze gelukkig geen probleem mee. Als verlichting gebruikten we een Halogeenbouwlamp en een paar kleine Led fotolampen. Dat voldeed, maar de lichtopbrengst was eigenlijk net te weinig. Na verloop van tijd kwamen we een mooie aanbieding tegen van Led bouwlampen met meer dan voldoende lichtopbrengst. Die dingen gekocht en wij enthousiast aan de slag. Helaas…. Het probleem? Die lampen knipperden. Met het blote oog is dat niet te zien, maar met een digitale camera wel. Met als gevolg foto’s die heel erg uiteen liepen in helderheid. Dat was dus goed balen, dat mag duidelijk zijn. Voor ons was dit een forse investering. We zijn toen noodgedwongen weer op de oude manier verder gegaan.

Camera en de verlichting.

Werkoverleg

Foto maken….

Een paar weken geleden konden we die Led bouwlampen tegen een mooie prijs van de hand doen. We besloten om dan toch maar wat meer geld uit te geven en een studio verlichting set te kopen. Afgelopen donderdag is dat geleverd en donderdagavond hebben we ze voor het eerst gebruikt bij de opnames voor het vervolg op het verhaal hoe Hendrik en Lief elkaar hebben ontmoet. En gelukkig hebben we met deze set wel het gewenste resultaat en we zijn er dan ook erg blij mee.

De komende weken gaan we aan de slag met het maken van alle foto’s voor de verhalen die gaan komen.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.